Verfrissen en jong voelen

€157,- P.P

Een 6 uurs arrangement speciaal voor de rijpere huid. Badjas, slippers en handdoeken zijn inbegrepen in het arrangement.

  • Stomen in de hooioven
  • Een lichaamspeeling in de kleioven
  • In slaap wiegen op de dondolo
  • Onderuit in een warm bierbad
  • Floaten op het warme water
  • Tussendoor genieten van hapjes en drankjes
  • Een warme lunch

Delen:

Onze arrangementen

Onze behandelingen zijn in verschillende arrangementen samengebracht, met als doel langzaam opwarmen, de huid zuiveren en als laatst de huid optimaal te voeden. Tijdens jouw ontvangstgesprek/intake gaan we jou arrangement op jou persoonlijk afstemmen.

Meer info

Onderuit in een warm bierbad!

De Spaboerderij is voorzien van 2 ligbaden naast elkaar voor een groot glazen dak. Tijdens deze behandeling kan het bovenste gedeelte van het glazen dak worden opengezet. In deze ruimte is geen muziek en ook geen (vloer)verwarming, hierdoor word je je bewust van de natuur. Bij ons ‘verfrissen en jong voelen’-arrangement wordt hier een bierbad gegeven. Het bierbad werd in de middeleeuwen al uitgevonden, en de monniken waren toen al bekend met de werkzame eigenschappen van hop en mout. Tegenwoordig is dit vooral bij vrouwen met overgangsklachten erg bekend. Het bier werkt niet alleen verzorgend en celactiverend, maar brengt ook de hormoonhuishouding weer in balans en verstevigd het onderhuids bindweefsel. Het bad is rijk aan de vitaminen A, D, E en F en is goed voor het verstevigen van de gewrichten. Op het gezicht wordt een waardevolle jodiumhoudende peeling van algen en zeezout aangebracht. Deze dieptereiniging hydrateert de gezichtshuid, stimuleert de doorbloeding en kan ouderdomsvlekjes, pigmentvlekjes en lichte rimpelvorming verminderen.

Een lichaamspeel in de kleioven!

De kleioven staat achter een grote leemwand en is betegeld met kleine tegeltjes in aardse kleuren. Hier werken we dan ook met het element aarde. Aarde is altijd zuiverend en is zeer krachtig. Voor deze behandeling krijg je een schaaltje mee met een crèmepeelmix met gedroogde vrouwenmantel. De gedroogde kruiden zorgen voor het verwijderen van dode huidcellen en ze hebben een vochtafdrijvend effect. De crèmepeelmix kan de huid hierdoor intensief reinigen. De bedoeling is om het eigen lichaam met deze peel te blijven insmeren, zodat de doorbloeding wordt bevorderd en de celopbouw wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd zorgt de voedende olie in de peeling ervoor dat de huid van binnenuit wordt gevoed, wat een zijdezacht gevoel geeft. De ruimte wordt verwarmd door stoominfusies waarbij de luchtvochtigheid kan oplopen tot wel 60%. Hierdoor wordt deze behandeling met zijn temperatuur van ongeveer 50 graden toch vaak warmer ingeschat. De stoom zorgt ervoor dat de peeling niet indroogt want dan werkt deze niet meer. Aan het einde van deze behandeling komt er een warme regendouche naar beneden die het lichaam weer mooi schoonspoelt.