Sterrenhemel

€85,- P.P

Een 3,5 uurs arrangement om even bij te tanken. Badjas, slippers en handdoeken zijn inbegrepen in het arrangement.

  • Stomen in de hooioven
  • De huid zuiveren in de kleioven
  • In slaap wiegen op de dondolo
  • Floaten op het warme water
  • Tussendoor genieten van hapjes en drankjes

Delen:

Onze arrangementen

Onze behandelingen zijn in verschillende arrangementen samengebracht, met als doel langzaam opwarmen, de huid zuiveren en als laatst de huid optimaal te voeden. Tijdens jouw ontvangstgesprek/intake gaan we jou arrangement op jou persoonlijk afstemmen.

Meer info

Stomen in de hooioven

De hooiovens zijn stoelen op de bovenverdieping die voor grote ramen staan. Vanuit hier heb je uitzicht over de Nutterse essen en kijk je tot ver in Duitsland. Als je in de hooioven zit, krijg je een vlies voor je langs waar je het hoofd doorheen steekt, zodat je een privésauna creëert. In de rug zit een stoof met gebroken alpenhooi wat vanaf 1000 meter wordt geoogst. Hierdoor bevat het hooi geen pollen en heeft het juist een genezend effect. Door het hooi worden stoominfusies geblazen, waardoor er een klein stofje vrijkomt uit het hooi, genaamd cumarijn. De luchtwegen gaan hierdoor weer open staan waardoor je vrij kan ademen. Zelfs gasten met astma of luchtwegproblemen hebben hier veel baadt bij. Ook zorgt de cumarijn ervoor dat het bloed heel iets wordt verdund, waardoor kleine haarvaten weer open gespoeld worden. Doordat het bloed dunner is hoeft het hart niet zo vaak meer te kloppen waardoor de hartslag naar beneden gaat en je hierdoor ontspant. De hooioven is met zijn temperaturen tot ongeveer 60 graden de warmste behandeling die wij aanbieden. Het hoofd is echter buiten de behandeling waardoor deze behandeling veel minder warm aanvoelt.

De huid zuiveren in de kleioven

De kleioven staat achter een grote leemwand en is betegeld met kleine tegeltjes in aardse kleuren. Hier werken we dan ook met het element aarde. Aarde is altijd zuiverend en is zeer krachtig. De aarde komt van over de hele wereld en word na de afgraving niet bewerkt. Voor deze behandeling krijg je een schaaltje mee met 5 verschillende kleuren verzegelde aarde. De bedoeling is om het eigen lichaam met deze kleisoorten in te smeren. De ruimte wordt verwarmd door stoominfusies waarbij de luchtvochtigheid kan oplopen tot wel 60%. Hierdoor wordt deze behandeling met zijn temperatuur van ongeveer 50 graden toch vaak warmer ingeschat. De stoom zorgt ervoor dat de klei niet indroogt want dan werkt deze niet meer. De klei haalt de stoffen die niet in de huid horen uit de huid, wat een licht tintelend gevoel geeft. Hierdoor wordt je gestimuleerd om de klei te blijven insmeren, waardoor ook dode huidcellen worden verwijderd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Aan het eind van deze kleibehandeling komt er een warme regendouche naar beneden die het lichaam weer mooi schoon spoelt.