Er even tussenuit

€85,- P.P

Een 4 uurs arrangement waarbij je er eventjes tussenuit bent. Badjas, slippers en handdoeken zijn inbegrepen in het arrangement.

  • Opwarmen in de broodoven
  • Ontspannen in de kruidenoven
  • In slaap wiegen op de dondolo
  • Stomen in de hooioven
  • De huid zuiveren in de kleioven
  • De huid voeden met een lichaamsolie
  • Tussendoor genieten van hapjes en drankjes

Delen:

Onze arrangementen

Onze behandelingen zijn in verschillende arrangementen samengebracht, met als doel langzaam opwarmen, de huid zuiveren en als laatst de huid optimaal te voeden. Tijdens jouw ontvangstgesprek/intake gaan we jou arrangement op jou persoonlijk afstemmen.

Meer info

Opwarmen in de broodoven!

De broodoven is de koepelvormige ruimte waarin het Twentse speltbrood afgebakken wordt. Het spelt wordt verbouwd op het Springendal, een groot natuurgebied op steenworp afstand van de boerderij. Bakkerij Schabbink uit Saasveld maakt de deegbollen, zodat wij ze in onze broodoven kunnen afbakken. Het speltbrood is een zuurdesembrood. Dit betekent dat het geen gist bevat, maar dat het rijzen plaatsvindt door enzymen. Enzymen spelen een belangrijke rol in de stofwisseling en zorgt voor stimulans van de speekselklieren. Ook zorgen de enzymen ervoor dat de luchtwegen ontspannen. In de broodoven staan voorverwarmde en voorgevormde stoelen. Hier kan je in je badjas plaatsnemen. De broodoven heeft een neutrale luchtvochtigheid; er wordt dus geen stoom toegevoerd. De temperatuur is net boven lichaamstemperatuur en zal niet boven de veertig graden komen. Zo zorgen we ervoor dat je lichaam langzaam wordt opgewarmd.

Zuiveren met verzegelde aarde in de kleioven!

De kleioven staat achter een grote leemwand en is betegeld met kleine tegeltjes in aardse kleuren. Hier werken we dan ook met het element aarde. Aarde is altijd zuiverend en is zeer krachtig. De aarde komt van over de hele wereld en word na de afgraving niet bewerkt. Voor deze behandeling krijg je een schaaltje mee met 5 verschillende kleuren verzegelde aarde. De bedoeling is om het eigen lichaam met deze kleisoorten in te smeren. De ruimte wordt verwarmd door stoominfusies waarbij de luchtvochtigheid kan oplopen tot wel 60%. Hierdoor wordt deze behandeling met zijn temperatuur van ongeveer 50 graden toch vaak warmer ingeschat. De stoom zorgt ervoor dat de klei niet indroogt want dan werkt deze niet meer. De klei haalt de stoffen die niet in de huid horen uit de huid, wat een licht tintelend gevoel geeft. Hierdoor wordt je gestimuleerd om de klei te blijven insmeren, waardoor ook dode huidcellen worden verwijderd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Aan het eind van deze kleibehandeling komt er een warme regendouche naar beneden die het lichaam weer mooi schoon spoelt.