Samen het seizoen beleven

€135,- P.P

Een 6 uurs arrangement om het seizoen te beleven. Badjas, slippers en handdoeken zijn inbegrepen in het arrangement.

  • Opwarmen in de broodoven
  • Ontspannen in de kruidenoven
  • In slaap wiegen op de dondolo
  • Floaten op het warme water
  • Stomen in de hooioven
  • Zuiveren in de kleioven
  • De huid voeden met een lichaamsolie
  • Tussendoor genieten van hapjes en drankjes
  • Een warme lunch

Delen:

Onze arrangementen

Onze behandelingen zijn in verschillende arrangementen samengebracht, met als doel langzaam opwarmen, de huid zuiveren en als laatst de huid optimaal te voeden. Tijdens jouw ontvangstgesprek/intake gaan we jou arrangement op jou persoonlijk afstemmen. .

Meer info

Floaten tussen het warme water met een seizoenspakking

In een lichte ruimte met twee warmwaterbedden worden lichaamspakkingen gegeven die zowel zuiverend als voedend werken. Na het aanbrengen van de voorverwarmde lichaamspakking laten wij de bodem zakken, waarbij het lichaam langzaam op het warme water komt te ‘floaten’. Dit water is gedurende de behandeling tussen de 38 à 39 graden, waardoor huidporiën open gaan staan en de pakking zo beter in de huid kan trekken om zijn werk te doen. Tijdens de behandeling heeft het lichaam geen drukpunten meer, zodat het hele lichaam ontspannen is.

Stomen in het hooi!

De hooiovens zijn stoelen op de bovenverdieping die voor grote ramen staan. Vanuit hier heb je uitzicht over de Nutterse essen en kijk je tot ver in Duitsland. Als je in de hooioven zit, krijg je een vlies voor je langs waar je het hoofd doorheen steekt, zodat je een privésauna creëert. In de rug zit een stoof met gebroken alpenhooi wat vanaf 1000 meter wordt geoogst. Hierdoor bevat het hooi geen pollen en heeft het juist een genezend effect. Door het hooi worden stoominfusies geblazen, waardoor er een klein stofje vrijkomt uit het hooi, genaamd cumarijn. De luchtwegen gaan hierdoor weer open staan waardoor je vrij kan ademen. Zelfs gasten met astma of luchtwegproblemen hebben hier veel baadt bij. Ook zorgt de cumarijn ervoor dat het bloed heel iets wordt verdund, waardoor kleine haarvaten weer open gespoeld worden. Doordat het bloed dunner is hoeft het hart niet zo vaak meer te kloppen waardoor de hartslag naar beneden gaat en je hierdoor ontspant. De hooioven is met zijn temperaturen tot ongeveer 60 graden de warmste behandeling die wij aanbieden. Het hoofd is echter buiten de behandeling waardoor deze behandeling veel minder warm aanvoelt.